Wednesday, March 1, 2017

Makeup Revolution-I HEART CHOCOLATE PALETTEHeej Ponovo se družimo. Mislim da svi već znate koliko volim Makeup Revolution i njihove stvarčice. Možete zamisliti onda moju sreću kada mi je poštar donio ovu divnu paletu. Nju i još dosta proizvoda od MUR možete naručiti na Makeup Revolution BiH stranici. A sad se vraćamo na paletu!


U pitanju je paleta od njihovog branda I <3 Makeup pod nazivom "I heart Chocolate Pallete". Poznato je da je ova paleta dupe Too Faced Cosmetics "Chocolate Bar Eyeshadow Pallete".
Paleta dođe u lijepo zapakovanoj smeđoj kartonskoj kutiji. Sama paleta je smeđe boje, četvrtastog oblika i izgleda kao polu rastoljena čokolada. Iskreno ambalaža me osvojila prije nego što sam i otvorila paletu.
A onda kad sam ju otvorila desila se LJUBAV!


Sa jedne strane je ogledalo koje je savršeno zato što je veliko i može se podesiti da stoji onako kako vi želite.
A sa druge strane su naravno sjene. Preko njih dodje providna folija na kojoj su ispisani i nazivi sjena (što je preslatko).Ne mogu reći ni da je ova paleta neutralna, ali ne mogu reći ni da nije. Sve u svemu ovo je jedna paleta koja vas nikako neće ostaviti ravnodušnima. U sebi sadrži i mat i shimer sjene kao i sjene koje sadrže zlatne čestice koje se presijavaju.


Mat sjene su: You Need Love, One More Piece,Stolen Chocolate,Thank Friday, Pleasure Girl i Meet Chocolate.
Ove sjene su dobro pigmentovane osim "You Need Love" i "Meet Chocolate" koje su malo slabije pigmentovane ali You Need Love je savršena kao baza za ostale sjene i izjednačavanje boje kapka.

Shimeraste sjene su: More!,Smooth Criminal, Chocolate Love, You need More i Endorphis Ready!
Ja inače obožavam shimeraste sjene i rado ih koristim. Ove mi se sve sviđaju i zadovoljna sam pigmentacijom.

Sa zlatnim česticama sjene su: Piece Me Together, Love Torn, Unforgivable, Love Divine i What A Way to Go.
 Moram priznati da su ove sjene koje u sebi imaju zlatne čestice te koje su me oduševile. Tako divno se presijavaju i nijanse su savršene. Jedina zamjerka ide za nijanse "Piece Me Together" i "Unforgivable" koje se malo više truse pri naošenju. A nijanse "Love Torn" i "What A Way to Go" su moje omiljene nijanse iz ove palete.
 

A sad malo o nanošenju sjena. Ja ove sjene koristim bez baze i smatram da u ovom slučaju ona nije ni potrebna. Na čitav kapak stavim prvu nijansu i tako izjednačim boju kapka. Za nanošenje ovih sjena predlažem vam da ih nanosite postepeno pigmentacija je stvarno dobra i lako možete pretjerati. Ja uzmem jako malu količinu i uvijek otresem kist prije nanošenje na kapak i onda postepeno dodajem još ako to želim. Sjene se jako lijepo blendaju i ono što mi se svidja je što sjene koje imaju zlatne čestice u sebi ne gube ih nanošenjem na kapak, kao što je to slučaj ponekad sa nekim drugim paletama.I za kraj želim vam reći da otkako sam dobila ovu paletu sve druge su pale u zaborav. U ovoj paleti imate sve i sjene za ispod obrve i sjene za pregib i kapak, kao i za ugao oka i sjene za donji kapak. Stvarno ne pretjerujem kad kažem da je savršena. Pogodna je i za putovanja jer u njoj imate sve što vam treba. Jedina sjena koja bi vam još mogla zatrebati je crna, ali kako ju ja i ne koristim nešto previše i nije mi neka mana što je nema u ovoj paleti.
A sad vas ostavljam u slikama swatcheva. Stvarno sam se potrudila da ispadnu što bolji. Jedino mi je žao što je moja ruka toliko svijetla da se nijansa "You Need Love" ne vidi skoro nikako zbog toga. Jednostavno stapa se sa mojom bojom kože.

 Koristite li vi MUR proizvode?
Jeste li isprobale ovu paletu?
Koja je vaša omiljena paleta?
Da li vam se dopada post?

XOXO,
Nataša!

No comments:

Post a Comment