Sunday, December 18, 2016

Recenzija : THE ROCK NUDES MAYBELLINE NEW YORK

Pozdrav beauty ekipa, kako ste mi? Nadam se da ste imali odličan vikend i ovu hladnu nedelju proveli odmarajući. Već neko vrijeme planiram pisati o ovoj paleti i sad mislim da je pravo vrijeme za to.



Ovo je po meni prava paleta za ove zimske dane. Sadrži dvanaest sjenila od kojih zaista možete postići bezbroj različitih kombinacija za savršen make up look. Boje variraju od nježne bijele,srebrene,bež,šampanj boje do ljubičastih,crnih i plavih tonova. Možete postići blagi izgled na vašim kapcima za svaki dan, dok sa druge strane možete otići u drugom pravcu i napraviti dramatični look idealan za predstojeće praznike.

Paleta kao što sam već rekla sadrži dvanaest sjenila tj. 9.6 grama. Meni je to sasvim uredu jer već se u sebi nadam da ću uspjeti panovati po koju sjenku.



Da pređemo na samu paletu. Nisam od nje očekivala mnogo, međutim bila je to ljubav na prvo testiranje. Neke od sjenki su kao puter dok ostale se malo truse ali ništa pretjerano. Lagano je raditi sa njima i sa blendanjem nisam imala problema. Uz nju dobijate i dvostrani aplikator za nanošenje sjenki ali mislim da to apsolutno nije vrijedno spominjati.






Samo jedna stvar mi se kod ove palete ne dopada. Naime panovi su razdvojeni toliko tankom plastikom i toliko su bliski jedni drugima da sam i na prvo testiranje primjetila da se sjenke mješaju jedna sa drugom što mi nimalo ne prija. Isto tako sjenke se nalaze direktno u plastici te nemaju svoj individualni pan pa imam osjećaj da ova paleta ne bi "preživjela" neki pad.

Nego, da pređemo na ljepše teme i pogledamo njenu ljepotu zapravo : 



*sjenila bez baze - donji red

*sjenila bez baze - gornji red

Kao i uvijek probala sam ih i sa mojom omiljenom Art Deco bazom za sjenila : 

 *sjenila sa bazom - donji red


 *sjenila sa bazom - gornji red

Da li ste probali ovu paletu? Kakva su vaša mišljenja o njoj? Da li bi željeli da na blogu pročitate nešto o našim godišnjim favoritima?

xoxo, Jelena




2 comments:

  1. Kupila sam je jucer, nisam bas vjesta kada su sjene u pitanju, ali mene bas nervira sto su ovako blizu.. sto se tice pigmentacije sasvim mi je okej. Jesi li kupila u setu sa maskarom i sta mislis o njoj? Ja na prvu nisam odusevljena :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ipak sam je kupila zasebno iako me set baš mamio. Kakvi su tvoji utisci sa maskarom? Što se tiče blizine sjenila apsolutno se lažem. Tu su baš pogrješili. Sve u svemu slatka paleta za imati je u kolekciji jer kad pogledaš sve te boje inspiracija dođe sama :) :) :)

      Delete