Saturday, October 29, 2016

Catrice-HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION


Hej ekipa! Kako ste? Nadam se da vas ne boli glava kao mene. Ali to me ne sprečava da vam pišem novi post. Danas vam tipkam o puderu za koji ste vjerovatno već svi čuli.Imam ga već nešto više od mjesec dana, i dosta sam se dvoumila da li da pišem post ili ne. Razlog je taj što je o njemu dosta pisano ali eto odlučila sam i ja da podjelim svoje mišljenje.


Prvo što me oduševilo kod ovog pudera bio je miris. Miriše tako nježno i podsjeća me na bebe. Miris je blag i odmah po nanošenju na lice nestane. Dobro svidjela mi se odmah i ambalaža, izgleda tako luksuzno sa mat staklenom bočicom i kapaljkom. Prosto poželite da se non stop šminkate i koristite ga.
Svi pričaju o prekrivanju ovog pudera i ne ostaje mi ništa drugo nego da potvrdim već rečeno: ODLIČNO JE! Ovaj puder stvarno ima savršeno prekrivanje, a pri tome lice vam ne izgleda kao da ste na njega stavili "kilu pudera". Na licu ga ni ne osjetite. Trajnost mu je jako dobra sa tim da ga ja kroz dan moram par puta dodatno matirati (ah ta masna t-zona). Osim matiranja puder će vam izdržati cijeli dan na licu bez ikakvih popravki.Jedina mana ovom puderu je to što je dosta rjedak i par puta mi se znalo desiti da mi kapne po odjeći jer ga sa kapaljkom nanosim direktno na lice. Ali to mu opraštam zbog odličnog prekrivanja. Takođe mali problem može biti i izbor nijansi jer ih ima samo četiri, i prve dvije su po meni presvjetle. Treća nijansa je ta negdje između nijansa i ujedno je to nijansa koja i meni odgovara (030 sand beige). Četvrta je nešto malo tamnija, ali mislim da osobama koje su izrazito tamne će i ona biti svjetla. Sreća pa sam ja od ovih svjetijih i 030 mi savršeno odgovara.Još da kažem da ja puder nanosim blenderom i tako mi se najljepše i nanosi jer je dosta rjedak i blender ga fino stopi sa licem. Sam Catrice je rekao da je ovaj puder "druga koža" i stvarno je tako. Dobijete savršeno prekrivanje, bez dodatne težine na licu, baš kao druga koža.
Puder dolazi u standardnoj količini od 30ml. Cijena mu je oko 14,50 KM što je i zadovoljavajuće s obzirom na kvalitet pudera. 

Sve u svemu ovaj puder ima sve moje preporuke i pored Rimmel-ovog Stay Matte pudera jedan od omiljenih mi pudera.
Jeste vi probale ovaj puder?
Koje je vaše mišljenje?
Koji je vaš omiljeni puder?
XOXO, Nataša!

No comments:

Post a Comment