Thursday, February 4, 2016

Rimmel-STAY MATTE tekući puder

Danas vam Jelena i ja pišemo zajedničku recenziju Rimmel stay matte tekućeg pudera. Radi se o pjenastom puderu koji je namjenjen mješovitoj i masnoj koži lica. Puder dolazi u plastičnoj tubi i sadrži 30ml proizvoda. Doziranje samog proizvoda je jednostavno i lako. Obe smo uzele puder u nijansi 103 True Ivory i rekla bi da sama nijansa zavisi i od načina nanošenja pudera. Ukoliko puder nanosim četkom ili blenderom puder se malo teže stapa sa mojoj nijansom lica i rekla bih da je malo tamniji. Ukoliko puder nanesem prstima, to je ujedno i najbolji način koji se pokazao za nanošenje ovog pudera, puder bi se savršeno stopio sa mojom kožom. Zbog same teksture pudera smatram da ju je najlakše nanositi prstima jer se tako najlakše razmazuje.
Natašino mišljenje: imam mješovitu kožu lica tj. normalnu do masnu. Zbog toga svaki puder koji stavim nakon nekog vremena na mome licu izbije neželjeni sjaj. Iako uvijek tekući puder fiksiram puderom u kamenu. Zbog toga sam i odlučila da probam ovaj puder. Ni on nije izdržao čitav dan na mom licu bez sjaja, ali za razliku od drugih pudera sjaj se manje primjećivao. I bile su potrebne male popravke da bi moje lice ponovo bilo mat. Takođe sviđa mi se to što ima veoma dobru moć prekrivanja, sa njim mi korektor skora da i nije potreban. Malo mi se ne sviđa to što ga moram nanositi prstima, ali bar ga zbog toga brže nanesem. Sve u svemu ovo je veoma dobar puder i iskreno ga preporučujem. Ako uzmemo u obzir i cijenu mislim da se ovo najbolji puder na našem tržištu za veoma male pare.Moja topla preporuka ukoliko tražite neki mat puder.
Jelenino mišljenje: o ovom puderu zaista imam samo riječi hvale. Moja koža lica je trenutno jako suha, pa sa vremana na vrijeme imam dojam da mi se lice blago peruta, pa ga ne bih preporučila djevojkama sa suhom kožom. Ali, govoreći o puderu uopšteno moram priznati da je veoma dobar. Jako malo proizvoda je potrebno, lijepo se blenda i ono što se meni najviše dopada jeste što je nadogradiv.Pa se lako može postići puna prekrivenost. Moje tople preporuke.

 

  puder samo istisnut na kožu


 

 blago razmazan, ali nije ujednačen sa kožom


sastojciDa li ste probale Rimmelov stay matte puder?
Da li vam se sviđa?
Koji je vaš omiljeni tekući puder?
 Nataša i Jelena xoxo2 comments:

 1. Super post, sviđa mi se kako pišeš i zaista si dobra u tome što radiš, samo nastavi tako, imaš moju podršku! :) Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se ako ti se sviđa <3 http://fdiarybyz.blogspot.hr/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puno ti hvala na podrsci ☺
   Blog cu svakako pogledati ❤

   Delete