Tuesday, August 1, 2017

Recenzija - The 24karat Nudes - Maybelline New York

Pozdrav beauty ekipa! Konačno dolazimo sa novim beauty postom i danas pričamo o jednoj od novijih paletica u našim drogerijama a u pitanju je The 24karat Nudes - Maybelline New York.
Čim se ova paleta pojavila na našem tržištu odmah sam je ugrabila. Već duže vrijeme je koristim i već sam formirala svoje mišljenje o njoj.







Paleta je jedna od svakako najinteresantnijih paleta u našim drogerijama. Veoma je pristupačna i kada govorimo o odnosu cijene i kvaliteta koji dobijate mislim da je sasvim uredu. Sadrži 12 boja od kojih su 3 mat a 9 šimer. Sadrži nešto više od 9g proizvoda što je sasvim dovoljno. Sjenke su postojane ali bih preporučila kombinaciju sa bazom za sjenke kako bi ste postigli punu pigmentaciju. Definitivno tekstura varira od boje do boje. Neke boje poput fantastične zlatne nijanse su kao puter i predivno se nanose, dok su na žalost neke poput mat smedje nijanse malo suvlje i zahtjevaju više rada. Najviše sam se radovala bordo nijansi koju zaista najčešće koristim ali moram reći da ako zaista želite pravu bordo sjenku koja će i na kapku postići boju iz pana, ova paleta vam to ne obećava. Mana palete jeste ta što iako sadrži 12 boja koristeći više boja u jednom look-u, najčešće će vam finalni izgled biti sličan ako ne i isti. Ukoliko volite crne sjenke, a ja sam svako ljubitelj istih, preporučila bih da nabavite sebi ovu paletu ako ništa barem zbog njih jer jako lijepo izgledaju i fino se blendaju. Ono što će vam ova paleta obezbjediti jeste predivne nijanse za highlight ispod obrve i u uglovima oka. Vrijedi je probati.



          Da li ste vi probali ovu paletu?                 Kakvo je vaše mišljenje o njoj?

                        XOXO, Jelena

2 comments: