Thursday, May 4, 2017

Recenzija : AVON MARK PROIZVODI

Pozdrav beauty ekipa! :)
Danas malo pričamo o nekim proizvodima iz dosada već poznate AVON MARK linije proizvoda. Pohvale pridajem predivnom dizajnu. Crno bijela kombinacija boja izgleda tako jednostavno a u isto vrijeme tako elegantno i profinjeno. Danas ćemo pričati o maskari, fiksatoru i lajneru iz istoimene kolekcije.




Priču započnimo sa fiksatorom.
Jelena : Avon Mark MAGIX PREP AND SET SPRAY je fiksator za make up koji takođe možete koristiti i kao prajmer za make up. Probala sam ga za obe namjene i moram priznati da mi je draži kao prajmer. Lijepo osvježi vaše lice i pripremi ga za sve što ćete kasnije nanositi. Kao fiksator mi se nije posebno pokazao niti sam primjetila veću razliku. Preporučila bih ga prije kao prajmer. Velikim plusom ovog proizvoda smatram to što nema mirisa i to mi se baš dopada tako da će se svidjeti  svima. Preporučila bih da dosta odmaknete proizvod od lica dok ga koristite jer prskalica ispušta dosta krupne kapljice proizvoda a definitivno ne želite izgled kao da ste se tek umile i skidate vašu šminku zar ne? :)





Nataša : Avon Mark MEGA EFFECTS LIQUID EYELINER je tečni lajner u formi flomastera. Sa ovim lajnerom punu preciznost prilikom nanošenja možete postići ukoliko ste vješti u izvlačenju lajnera koji su u ovoj formi. Više preferiram lajnere sa četkicom tako da sa nanošenjem ovog proizvoda i nisam baš najvještija. Ovaj lajner se brzo isuši ali mu to neću uzeti kao manu obzirom da većina flomaster lajnera ima ovu osobinu. Da biste postigli punu pigmentaciju i intenzivno crnu boju potrebno je da pređete proizvodom više puta, brzo se suši i postojan je. Možete biti sigurni da će svo vrijeme stajati na mjestu.




Jelena: Avon Mark SPECTRALASH MASCARA je jedna od onih maskara sa takozvanim stupnjevima kojim možete dozirati maskaru tj. možete odrediti koliko proizvoda želite na četkici. Ova maskara je interesantan proizvod za isprobati. Daje malo volumena ali pazite da ne pretjerate jer može da slijepi trepavice što ne izgleda nimalo lijepo. Meni najviše odgovara na drugom stepenu jer tada dobijem savršen omjer proizvoda koji želim. Jednostavna četkica je takođe plus. Vrijedi je probati.

Da li ste probale nešto iz Avon Mark linije proizvoda? Koji su vaši favoriti?

                    XOXO, Jelena & Nataša 

No comments:

Post a Comment